رزومه چیست؟
رزومه چیست شامل چه مواردی است و چه کاربردی در مهاجرت دارد؟
رزومه مفهمومی است که کمتر کسی در دنیای امروز می توان یافت که به آن آشنایی نداشته باشد. هر فردی برای یافتن شغل به رزومه احتیاج دارد و در شرایط کنونی افراد رزومه های خود را در سایت های کاریابی آپلود می کنند و منتنظر دیده شدن توسط کارفرمایان می مانند تا بتوانند برای فرصت های شغلی بهتر جذب شوند. اما کاربرد رزومه فقط در این محدوده نیست. بسیاری افراد که به مهاجرت می اندیشند نیز به رزومه نیاز دارند. بعنوان مثال وقتی فردی به اپلای جهت اخذ پذیرش جهت ادامه تحصیل در خارج از کشور اقدام می کند، یکی از مدارک ضروری که باید ارائه نماید رزومه است. برای اخذ جاب آفر از کارفرمایان در خارج از کشور نیز به رزومه نیاز است. در ادامه بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت که رزومه چیست و چگونه می توانیم یک رزومه مناسب نگارش کنیم. با ما همراه باشید.
رزومه (Resume) یا کارنامک، متنی است که شامل سوابق تحصیلی، مهارتی و شغلی و برخی جزئیات زندگی فرد می باشد و معمولا با اطلاعاتی که در آن جا گرفته به کارفرمایان کمک می کند تا با ارزیابی مهارت ها، تحصیلات و تجربه کاری فرد، تصمیم بگیرند که وی برای موقعیت شغلی در نظر گرفته شده توسط آنان مناسب است یا خیر.
رزومه کاری چیست؟
عموما اصطلاح رزومه به همان معنای رزومه کاری به کار می رود. از این رو تعریف متفاوتی برای آن نسبت به تعریف رزومه که در بخش قبلی ذکر شد نمی توانیم ذکر کنیم. پس به طور خلاصه رزومه کاری را نوشته ای شامل سوابق کاری و مهارتی و تحصیلی و بخش هایی از زندگی فرد می دانیم که اطلاعات مناسبی را برای ارزیابی در اختیار کارفرما قرار می دهد تا پی ببرد که فرد کاندیدای مناسبی برای فرصت شغلی در نظر گرفته شده هست یا خیر.
رزومه کاری شامل چه مواردی است؟
به طور معمول رزومه های کاری شامل موارد ذیل هستند:
- اطلاعات شخصی:
قسمت اطلاعات شخصی معمولاً در بخش بالای رزومه قرار می گیرد و شامل نام و نام خانوادگی، آدرس، شماره تلفن، آدرس ایمیل و سایر اطلاعات تماس فرد است و این اطلاعات باید به طور دقیق و به درستی درج شوند.
- تحصیلات:
بخش تحصیلات به طور معمول در زیر قسمت اطلاعات شخصی قرار می گیرد و شامل نام دانشگاه، رشته ی تحصیلی، مقطع تحصیلی و تاریخ فارغ التحصیلی فرد است. برای دانشجویان در حال تحصیل طبیعتا نام دانشگاه و رشته و مقطع تحصیلی به همراه سال ورود به دانشگاه کفایت می کند. همچنین این عزیزان می توانند به صلاحدید نمرات خود را نیز درج کنند.
- سوابق کاری:
بخش سوابق کاری عموما در زیر قسمت تحصیلات قرار می گیرد و شامل نام شرکت، عنوان شغلی، وظایف و مسئولیتها، و تاریخ شروع و پایان اشتغال است. در این بخش، باید به طور خلاصه وظایف و مسئولیتهای خود را در هر شغل را توضیح داده و در صورت تمایل برای تاکید بر دستاوردهای خود از اعداد و ارقام نیز استفاده نمایید.
- مهارتها: این بخش شامل مهارتهای فنی، مهارتهای نرم، و سایر مهارتهای مرتبط با شغل مورد نظر است.
بخش مهارت ها در رزومه معمولاً زیر بخش سوابق کاری قرار می گیرد و شامل مهارتهای فنی، مهارتهای نرم، و سایر مهارتهای مرتبط با شغل مورد نظر است. مهارت های فنی مهارت هایی هستند که برای انجام یک کار خاص لازم هستند. مهارت های نرم مهارتهایی هستند که به شما کمک می کنند با دیگران ارتباط برقرار کنید و در محیط کار موفق باشید.
- سایر موارد:
بخش سایر موارد در رزومه می تواند شامل اطلاعات دیگری همچون جوایز و افتخارات، فعالیتهای داوطلبانه، و علایق و سرگرمی ها باشد. این اطلاعات می تواند به شما کمک کند تا خود را به عنوان یک فرد چند وجهی و با استعداد معرفی کنید.
انواع رزومه کاری
انواع رزومه کاری بر اساس نحوه ارائه اطلاعات و ترتیب بخش ها به شرح ذیل می باشند:
- رزومه ترتیب زمانی (Chronological Resume):
رزومه ترتیب زمانی از رایج ترین انواع رزومه کاری به شمار می رود. این نوع رزومه بر اساس ترتیب زمانی از جدید ترین تجربه کاری به قدیمی ترین تجربه کاری مرتب می شود. در رزومه ترتیب زمانی، اطلاعات مربوط به هر تجربه کاری شامل نام شرکت، عنوان شغلی، وظایف و مسئولیتها، و تاریخ اشتغال درج می شود.
رزومه ترتیب زمانی برای افرادی که سابقه کاری مرتبط و طولانی دارند مناسب است. این نوع رزومه به کارفرمایان نشان می دهد که فرد دارای تجربه کاری مرتبط و قابل توجهی می باشد. همچنین، رزومه ترتیب زمانی به کارفرمایان کمک می کند تا روند پیشرفت فرد را در طول زمان مشاهده کنند.
- رزومه عملکردی (Functional Resume):
رزومه عملکردی بر اساس مهارت ها و توانایی های فرد مرتب می شود. در رزومه عملکردی، اطلاعات مربوط به مهارت ها و توانایی ها در قالب عنوان ها و زیرعنوان ها ارائه می شود. برای هر مهارت یا توانایی، باید مثال هایی از کاربرد آن در تجربیات کاری یا تحصیلی ارائه شود.
رزومه عملکردی برای افرادی که سابقه کاری مرتبط ندارند یا دارای سابقه کاری پراکنده هستند مناسب است. این نوع رزومه به فرد کمک می کند تا مهارت ها و توانایی های خود را به صورت برجسته و واضح به کارفرمایان نشان دهد.
- رزومه ترکیبی (Combination Resume):
رزومه ترکیبی ترکیبی از رزومه ترتیب زمانی و عملکردی است. در رزومه ترکیبی، اطلاعات مربوط به سوابق کاری در ابتدا و اطلاعات مربوط به مهارت ها و توانایی ها در انتهای رزومه ارائه می شود.
رزومه ترکیبی برای افرادی که سابقه کاری مرتبط و مهارت های مرتبط دارند مناسب است. این نوع رزومه به فرد کمک می کند تا هم سابقه کاری خود را به کارفرمایان نشان دهد و هم مهارت ها و توانایی های خود را برجسته کند.
- رزومه هدفمند (Targeted Resume):
رزومه هدفمند برای یک موقعیت شغلی خاص نوشته می شود و بر اساس نیازهای آن موقعیت شغلی مرتب می شود. در رزومه هدفمند، فرد باید اطلاعات مربوط به مهارت ها و توانایی های خود را با نیازهای شغل مورد نظر مطابقت دهد.
رزومه هدفمند برای افرادی که برای یک موقعیت شغلی خاص درخواست می دهند مناسب است. این نوع رزومه به افراد کمک می کند تا شانس خود را برای دریافت دعوت به مصاحبه شغلی افزایش دهند.
انتخاب نوع رزومه کاری مناسب برای هر فرد
انتخاب نوع رزومه کاری مناسب برای هر فرد به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهم ترین آنان عبارتند از:
- سابقه کاری فرد
- مهارت ها و توانایی های فرد
- موقعیت شغلی مورد نظر
اگر فردی سابقه کاری مرتبط و طولانی دارد، رزومه ترتیب زمانی گزینه مناسبی برای وی به حساب می آید.اما اگر فرد سابقه کاری مرتبط نداشته یا دارای سابقه کاری پراکنده است، رزومه عملکردی گزینه مناسبی برای وی است. اگر هم فرد سابقه کاری مرتبط داشته و هم مهارت های مرتبط دارد، رزومه ترکیبی گزینه مناسبی برای وی است. همچنین در صورتی که فرد برای یک موقعیت شغلی خاص درخواست می دهد، رزومه هدفمند گزینه مناسبی برای وی به شمار می رود.
چگونه یک رزومه کاری خوب بنویسیم؟
یک رزومه کاری خوب باید دارای ویژگی های زیر باشد:
- مرتبط: رزومه باید با موقعیت شغلی مورد نظر مرتبط باشد. فرد باید اطلاعات مربوط به مهارتها، تجربیات، و تحصیلات خود را به گونه ای ارائه دهد که نشان دهد وی برای موقعیت شغلی مورد نظر مناسب است.
- دقیق: اطلاعات رزومه باید دقیق و بروز باشد. حتما باید از اشتباهات املایی و نگارشی اجتناب شود.
- تمیز و مرتب: رزومه باید تمیز و مرتب بوده و در آن از فونت های خوانا و اندازه فونت مناسب استفاده شود.
- کوتاه و مختصر: رزومه باید کوتاه و مختصر باشد. حداکثر طول رزومه باید یک صفحه باشد.
در ادامه به ارائه نکاتی برای نوشتن یک رزومه کاری خوب می پردازیم:
- از یک قالب استاندارد استفاده شود. استفاده از یک قالب استاندارد به رزومه ظاهری حرفه ای می بخشد.
- از زبانی ساده و مختصر استفاده شو. کارفرمایان زمان زیادی برای خواندن رزومهها ندارند، بنابراین مهم است که اطلاعات به صورت مختصر و مفید ارائه داده شود.
- از کلمات کلیدی مرتبط استفاده شود. کارفرمایان از نرم افزارهای جستجو برای یافتن رزومه های مرتبط استفاده می کنند. استفاده از کلمات کلیدی مرتبط در رزومه شانس فرد را برای دیده شدن افزایش می دهد.
- برجسته کردن نقاط قوت. بهتر است فرد از کلمات و عبارات قوی برای برجسته کردن نقاط قوت خود استفاده کند.
- از اعداد و ارقام استفاده شود. استفاده از اعداد و ارقام به فرد کمک می کند تا دستاوردهای خود را به صورت ملموس نشان دهد.
- از یک ویرایشگر کمک گرفته شود. این کار کمک می کند تا از اشتباهات املایی و نگارشی اجتناب شود.
رزومه برای مهاجرت کاری
طبیعتا هر چیزی که تا اینجای متن در مورد نگارش یک رزومه خوب ذکر شد برای نگارش رزومه برای مهاجرت کاری نیز می تواند کاربردی باشد. اما همانطور که می دانیم شرایط بازار کار و اکوسیستم کسب و کار هر کشوری مقتضیات خود را دارد و برای دستیابی به فرصت های شغلی در هر کشوری شاید لازم باشد مواردی خاص در رزومه درج گردد تا شانس فرد برای اخذ جاب آفر بالا رود. کاریابی های بین المللی از جمله کاریابی بین المللی پرگاس پارس با این موارد آشنایی دارند و به کارجویان خود در این موارد راهنمایی های لازم را ارایه می دهند.
رزومه برای مهاجرت به آلمان
همان طور که ذکر شد تمامی موارد لازم برای نگارش یک رزومه کاری خوب که در داخل کشور به کار می رود در نگارش رزومه برای مهاجرت کاری نیز لازم است. طبیعتا این موارد برای رزومه برای مهاجرت به آلمان نیز صدق می کند.
اما در اینجا چند نکته اختصاصی نیز برای نوشتن یک رزومه برای مهاجرت به آلمان می توان ذکر کرد:
- رزومه خود را به زبان آلمانی بنویسید.
- رزومه خود را با توجه به فرهنگ و انتظارات کارفرمایان آلمانی تنظیم کنید.
- از متخصص مهاجرت کاری کمک بگیرید تا رزومه شما را برای مهاجرت به آلمان بهبود بخشد.
کاریابی بین المللی پرگاس پارس با سال ها تجربه در زمینه اعزام نیروی کار به کشورهای مختلف از جمله کشورهای آلمانی زبان آلمان و اتریش و سوییس آماده ارایه کلیه خدمات در زمینه اخذ جاب آفر برای هموطنان عزیزمان می باشد.
رزومه برای مهاجرت به کانادا
تمامی نکات ذکر شده برای نگارش یک رزومه کاری خوب برای نوشتن رزومه برای مهاجرت به کانادا نیز کاربردی است. اما در اینجا چند نکته اختصاصی نیز برای نوشتن یک رزومه برای مهاجرت به کانادا می توان ذکر کرد:
- رزومه خود را به زبان انگلیسی یا فرانسوی بنویسید. (بسته به اینکه قصد کار در استان های انگلیسی زبان یا فرانسوی زبان کانادا را داشته باشید)
- رزومه خود را با توجه به فرهنگ و انتظارات کارفرمایان کانادایی تنظیم کنید.
- از یک متخصص مهاجرت کاری کمک بگیرید تا رزومه شما را برای مهاجرت به کانادا بهبود بخشد.
کاریابی بین المللی پرگاس پارس با سال ها تجربه در زمینه اعزام نیروی کار به کشورهای مختلف از جمله آمریکا و کانادا آماده ارایه کلیه خدمات در زمینه اخذ جاب آفر برای هموطنان عزیزمان می باشد.
رزومه برای مهاجرت به استرالیا
کلیه نکات ذکر شده برای نگارش یک رزومه کاری خوب برای نوشتن رزومه برای مهاجرت به استرالیا نیز کاربردی است. اما در اینجا چند نکته اختصاصی نیز برای نوشتن یک رزومه برای مهاجرت به استرالیا می توان ذکر کرد:
- رزومه خود را به زبان انگلیسی بنویسید.
- رزومه خود را با توجه به فرهنگ و انتظارات کارفرمایان استرالیایی تنظیم کنید.
- از یک متخصص مهاجرت کاری کمک بگیرید تا رزومه شما را برای مهاجرت به استرالیا بهبود بخشد.
کاریابی بین المللی پرگاس پارس با سال ها تجربه در زمینه اعزام نیروی کار به کشورهای مختلف از جمله استرالیا و نیوزلند آماده ارایه کلیه خدمات در زمینه اخذ جاب آفر برای هموطنان عزیزمان می باشد.